ambassadeur

Tijl Damen

Tijl Damen ( Oostburg, 1985) woont in Breskens, Zeeuws-Vlaanderen. Sinds 2009 werkt hij als artiest en speelt hij zijn interactieve theatervoorstellingen in heel Nederland en Vlaanderen. De voorstellingen die Tijl maakt hebben een aantal vaste ingredi├źnten: liedjes, muziek, humor en bergen interactie.

Singer songwriter:

Behalve kindertheatermaker is Tijl ook actief als singer songwriter voor volwassenen. Dit doet hij onder de naam ‘Tyl‘. Tyl schrijft en speelt tekstuele, nederlandstalige nummers met vaak een donker randje. Benieuwd?
Kijk en luister vooral eens op zijn website: 

https://www.tylspeelt.nl

Ik doe het lekker zelf:

Zijn voorstellingen en liedjes schrijft Tijl zelf. Net als de tekeningen die hij als illustrator maakt voor zijn eigen website en voorstellingen, maar ook voor diverse kinderboeken en tijdschriften. Het liefst doet Tijl helemaal alles zelf. Hij heeft dan ook geen muzieklessen gevolgd, maar zichzelf alle instrumenten aangeleerd. Zelfs de gordijnen van zijn theatertje heeft hij zelf genaaid.
Tijl is dus graag onafhankelijk en heeft zich om die reden niet aangesloten bij een boekingskantoor of artiestenbureau. Dat levert een hoop extra werk op – administratie, PR, website onderhouden, enz. – maar maakt wel heel flexibel en het contact altijd persoonlijk.

Sluit menu